Horgászkaland a megérdemelt ausztriai munka után

 

Előző télen volt az első szezonom Ausztriában. Mindig is vágyódtam ki, mert az a táj teljesen magával ragadott, amikor először voltam kint síelni a családdal, így azóta csak azon járt az agyam, én is szeretnék itt dolgozni. Több motivációm is volt. Mindenképpen szerettem volna a német nyelvtudásomon javítani, mert sajnos megkopott az évek alatt, ezen kívül egy kis környezetváltozásra is szükségem volt. Arra gondoltam, hogy első körben valamilyen konyhai pozíciót pályáznék meg, mint például mosogató vagy konyhai kisegítő.

Rengeteg helyre küldtem el tavaly ősszel az önéletrajzomat, amit én magam kreáltam, de sajnos nem jártam sikerrel. Ahonnan jött válasz, az is mind elutasító volt sajnos. Kicsit kezdtem magam alatt lenni, hiszen nagyon sok időm és energiám ment el, hogy a majd 100 helyre elküldjem az önéletrajzomat, és semmi eredménye nem volt igazából, még azt sem írták, hogy következő szezonban keressem meg őket…

Így határoztam el magam amellett, hogy segítséget kérek egy szakértő cégtől. Az interneten találtam rá a Tiroli Álláskeresőre. Ausztria munka terén, úgy olvastam, ők a legjobb választás. Fel is vettem velük a kapcsolatot, tájékoztattak mindenről, majd egy német nyelvű telefonos beszélgetés következett. Először annyira rágörcsöltem, hogy sajnos nem sikerült, de megnyugtattak, elláttak tanácsokkal és pár nap múlva, amikor újra nekifutottam, sikerült a teszt beszélgetés. Ezt követően javították ki a német nyelvű önéletrajzomat, illetve a bemutatkozó levelemet. Ez utóbbi került kiküldésre nagyjából 15 ezer szállodába. A nagy számok törvénye alapján, volt is rengeteg visszajelzés, ebből sok pozitív is volt, akik önéletrajzot kértek, vagy éppen azonnal küldtek egy állásajánlatot. Hirtelen azt sem tudtam hova kapjam a fejem, kinek reagáljak először. Telefonon is rengeteg megkeresésem volt, így aztán egy tiroli kis hütte mellett döntöttem. Le is húztam ott a téli szezont egy nagyon jó csapat kíséretében, akik végig támogattak és segítettek mindenben. Nagyon jól éreztem magam, jól is kerestem, csak rossz volt a rokonok, és barátok nélkül lenni ennyi ideig, és itt volt a karácsony is, ami szintén egy nagyobb családi összejövetellel egyenlő a számomra, ami most ugyebár elmaradt a részemről.

Na de nem baj, jól éreztem magam kint, következő téli szezonra várnak vissza, én pedig hazajöttem és egy horgászással kezdjük az itthoni évemet. A barátaimmal sokat járunk horgászni, ilyenkor mindig nagyokat beszélgetünk, jól érezzük magunkat. Mindig ki van osztva, hogy ki mit hoz, például ki hoz székeket, gázpalackot, vagy éppen sört.

Amikor kint voltunk és horgásztunk, természetesen azzal ment el a legtöbb idő, hogy sztorikat meséltem nekik a kint létemről. Az első napom fénypontja az volt, amikor a főnök odarakott elém a konyhában egy nagy tál húst, hogy hámozzam meg, mert ez lesz majd a mi ebédünk. Neki is álltam hámozni, de olyan érdekes volt az a hús, mintha nyelvre hasonlított volna. Kérdeztem is a főnököt, amikor egyszer elment mellettem, hogy ez pontosan milyen hús. Odarakta a szája elé, majd nevetve közölte, hogy ez bizony marhanyelv. Hogy is mondjam, enyhén szólva is, kikerekedett a szemem, nem sok alkalmam volt eddig marhanyelvet hámozni. És nagyjából fél órán át törtem a fejem, hogy mi is ez a titokzatos hús.

Aztán volt olyan sztorim is Ausztriából, hogy a főnök mondta, hogy munka után lemegyünk a tópartra korcsolyázni, étterembe enni, meg iszogatni. Az nagyon király este volt, én imádtam. Jó kis csapatunk volt nagyon, azóta is tartjuk a kapcsolatot az interneten keresztül.

Örülök egyébként, hogy végül volt segítségem ausztriai munka ügyében, mert egyedül pályázgathattam volna hónapokig, így pedig nagyjából másfél hét alatt sikerült elhelyezkednem Ausztriában, ráadásul úgy, hogy bőven tudtam válogatni is az ajánlatok közül, nem kényszerből döntöttem. Azóta több ismerősömnek is ajánlottam őket, mert megbízható és ezen kívül korrekt cégről van szó, akik valóban érdemben tudnak segíteni, hogy az ember személyiségéhez a leginkább passzoló ausztriai munka, vagy jobban mondva, állás lehessen az övé. Ezen felül pedig bármikor fordultam hozzájuk, készségese segítettek, mindent alaposan elmagyaráztak, és mindvégig barátságosak és emberiek voltak velem. Ami engem a legjobban meggyőzött, az az volt amúgy, hogy rengeteg véleményt tudtam elolvasni a honlapon a folyamatról, itt a már sikeresen elhelyezkedett emberek, arcukkal együtt vállalva írták meg egyenként a saját kis beszámolójukat, ezzel sokkal hitelesebbé téve a Tiroli Álláskereső csapatát. Tény, hogy nem kevés a pályáztatási díj, de bőven megéri, többszörösen megtérül és ráadásul még 100%-os pénz visszafizetési garanciát is vállalnak a sikerességre. Szóval, ha neked sem megy egyedül, nyugodt szívvel tudom őket ajánlani ausztriai munka kapcsán.