Pista bácsival mindig öröm horgászni

Pista bácsi a szomszédunk volt, mikor még a Gát utcában laktunk, és a jó barátság megmaradt a költözés után is. A horgászat iránti közös rajongás fűzött össze minket az első pillanattól, és szinte apámként tekintettem az öregre. Mivel nem voltak gyerekei, unokái, a mieinket „örökbe fogadta”, szívesen vigyázott rájuk egy-egy este erejéig, amíg mi kikapcsolódtunk kicsit kettesben a feleségemmel. Mi pedig szívesen segítettünk neki mindenben, amiben csak tudtunk.

A szombati horgászás alkalmával abban kérte a segítségemet, hogy szeretne új polcokat a pincéjébe, mert a régi rendszer megadta magát: leszakadt a héten. Megszolgálta az idejét, nincs rá panasz, de akivel csináltatta, sajnos már nem él, és szegény öreg azt se tudta, merre induljon.

Szerencsére éppen benne voltam a témában, mert a munkahelyemen is nem rég került új polcrendszer a raktárba.

Megmutattam Pista bácsinak a weboldalt, ahonnan mi rendeltük a fém polcokat. Először meg volt lepődve, a régi ugyanis fából volt. Elmagyaráztam neki, a honlap segítségével, hogy miért jobb a fém polc. Amit mutattam, egy végtelenül egyszerű, csavarmentes kivitel volt, ami olcsóbb, mint a csavaros fajta. Ennek ellenére masszív, nagy teherbírású. Horganyzott acélból készül. Az öreg bólogatott, ó, azt ismeri, a kutyakennel is abból van, és tényleg strapabíró darab. Az összeszerelése is egyszerű és gyors, ami szintén fontos szempont, hiszen nem feltétlenül akar az ember egy teljes napig egy polcrendszerrel bíbelődni.

A polcok 33 mm-ként állíthatóak, így Pista bácsi szinte akármit kényelmesen eltárolhat rajtuk. Amennyiben a vevő igényli, testre szabják és össze is szerelik, így Pista bácsinak nem kell segítséget hívnia, vagy engem megkérnie. Árajánlatot telefonon és emailben is tud kérni, mivel az előbbi neki egyszerű felírtam neki egy cetlire a telefonszámot, és hogy mit szeretne. Megbeszéltük, hogy átmegyek a következő héten, és segítek lemérni neki, hogy mekkora hely van, és azt mennyire szeretné kimaxolni. 2-3 napos szállítási idővel és gyártói garanciával dolgoznak, így Pista bácsi seperc alatt tudja pótolni a tönkrement bútort az új fém polcokkal.

Következő héten, ahogy ígértem, segítettem neki fel- illetve lemérni a terepet, és mire legközelebb találkoztunk, már lelkendezve mesélte, hogy mennyire bevált az új szerzemény, hogy végre rendet rakott a pincében, és mindennek megvan a maga helye, festéknek, szerszámnak, alkatrésznek, és bár rogyásig vannak a polcok, még így se maxolta ki a terhelhetőséget.

Öröm volt látni, hogy egy ilyen aránylag apró valami, mint egy új polcrendszer, milyen boldoggá tette az öreget.