Napelem állami támogatás 2019-ben? Egy horgász komának se akartam elhinni

Horgászni öröm és kikapcsolódás, még akkor is, ha valaki abszolút amatőr szinten űzi csak. Régi vicc, hogy a halász azért megy a vízhez, hogy halat fogjon, a horgász pedig azért, hogy ne otthon legyen. Az én helyzetem azért közel sem ennyire drasztikus, én azért nem menekülök futva a feleségem elől, de a horgászat akkor is gyerekkorom óta az egyik elfoglaltságom. Az az óriási szerencsém van, hogy olyan helyre költöztem, ahol nagyon közel van egy horgásztó,m így akkor mehetek ki pecázni, amikor csak kedvem, időm, vagy az időjárás engedi. Össze is ismerkedtem már néhány hasonló érdeklődésű környékbelivel, hiszen ha van valami közös, az sokkal könnyebben összehozza az embereket. Mikor összefutunk a parton, gyakran órákat képesek vagyunk beszélgetni, miközben áztatjuk a damilt. Arról is így értesültem, hogy a napelem állami támogatás 2019 folyamán nem szűnt meg, csak átalakult, és ennek köszönhető, hogy már a miénk is éppen folyamatban van.

A feleségemmel sokat tanakodtunk azon, hogy milyen módszerekkel tudjuk fejleszteni az otthonunkat, mivel tudnánk még takarékosabbá és egyben még környezet-barátabbá tenni a lakhelyünket. Sokat ezek közül már meg is valósítottunk, hiszen ócska raklapokból készítettem magunknak komposztálót, egyáltalán nem használunk mérgeket és vegyszereket a kertünkben, ezen kívül szorgalmasan szelektíven gyűjtjük a szemetet, és a fűtésben si átálltunk gázról elektromosra. Ez mind szép és jó, ellenben az utóbbi elég költséges. Két jelzálogot fizetünk, szóval olyanunk, hogy megtakarítás, nemigen van. Főleg a téli hónapok viselnek meg, mert az elektromos fűtés nagyon költséges, különösen itt, vidéken. A fővárosban és közvetlen közelében lényegesen olcsóbb az áram, itt úgy rabolják az embert, ahogy nem szégyellik. Ezért is gondolkodtunk rajta sokat, hogy mivel lehetne a villanyszámlánkat kicsit lefaragni, és erre a napelemes rendszer tűnik a legjobb megoldásnak.

Nem véletlen, hogy hazánkban is egyre népszerűbb, bár nyugaton azért még mindig sokkal nagyobb divatja van. Ellenben hazánk fiai a régióban vezetővé növesztették ki Magyarországot napelemek terén, és mi sem szerettünk volna lemaradni erről. Azonban az eddig hallottak alapján sajnos egy ilyen napelemes rendszer nem egy olcsó mulatság, vagy legalább is nem olyasmi, amit a mi kasszánkból csak úgy egyszerre ki lehetne fizetni. Agyaltunk is rajta nem keveset, hogy honnan tudnánk előteremteni hozzá az anyagi forrásokat, de sajnos nem jutottunk dűlőre, nem tudtunk volna sehonnan átcsoportosítani, vagy legalább is nem annyit, hogy rövid időn belül bele tudjunk vágni. Mindezt nem panaszkodásképpen írom le, mert mindenünk megvan, amire szükségünk van, nem vagyunk szegények, de azért akkora mágnások sem, hogy csak úgy vehessünk magunknak egy ilyet. Viszont a horgász ismerősöm a figyelmembe ajánlotta, hogy habár a napelem állami támogatás 2019 folyamán, úgymond megszűnt, de továbbra is van egy formája, amit gyakorlatilag mintha nekünk találtak volna ki.

napelem állami támogatás 2019

Az államilag támogatott, 0%-os hitel egy olyan formája a segítségnek, ami tulajdonképpen egy haladék, hiszen azt a pénzt, amit hosszú időn keresztül kellene félretennünk, most is ugyanúgy lekötjük, azonban a napelemekhez sokkal hamarabb hozzájutunk. Mint egy ingatlanhitel esetében: a ház vagy lakás a miénk lesz, beköltözhetünk, de még hosszú ideig részleteket kell fizetni. A különbség abban rejlik, hogy az MNB kamatmentesen bocsájtja az igénylők rendelkezésére a szükséges összeget, amit így akár 20 évre is el lehet osztani, hogy semmiképpen se menjen bele tönkre senki. Itt kisebb összegről is van ráadásul szó, mint egy lakás vagy egy lízingelt kocsi esetében, tehát azt a kisebb összeget már simán ki lehet gazdálkodni. A horgász ismerősöm meg is mutatott a telefonján egy nagyszerű, informatív, ezzel a témával foglalkozó weboldalt, mivel a feleségével ők is innen tájékozódtak. Itt mindent meg lehet találni, ami csak a napelem állami támogatás 2019 kapcsán, és az azt követő fejleményekkel kapcsolatban tudni lehet, vagy a jövőben kiderül majd. Ráadásul folyamatosan vannak friss tartalmak, érdemes az összes cikket átolvasni.

Otthon aztán mi is alaposan átböngésztük az asszonnyal, és ő is legalább olyan izgatott lett, mint én. Mivel ez egy kiváló lehetőség arra, hogy olyan is hozzájusson a napelemes rendszerekhez, akinek alapból erre nem, vagy csak nagyon nehezen lenne lehetősége, így a számunkra is olyan, mintha egy égi segítség lenne. Ezzel már biztosan meg fogjuk tudni valósítani a terveinket, még akkor is, ha egy újabb részletet vállalunk magunkra. De itt legalább nem azt érezzük majd, hogy valaki más gazdagodik rajtunk, hanem ténylegesen a saját hasznunkra megy az a pénz, amit befizetünk. Való igaz, hogy meg kell felelni bizonyos kritériumoknak, és az ügyintézés sem olyan egyszerű, mintha a sarki vegyesboltba menne az ember, de a cég, aki az ajánlott weboldalt üzemelteti, ebben is minden segítséget megad, ha őket bízzuk meg a rendszer megtervezésével és kivitelezéséve. Kész csoda, hogy ennyire alapos cégek még léteznek, nem is gondolná az ember, hogy egy egyszerű, mondhatni, véletlenszerű beszélgetésből ekkora fordulat is bekövetkezhet az ember életében.