Na ezért olyan jó dolog horgászni

A horgászás egy életérzés, a horgászás a lusták sportja, a horgászás a részegség szép szóval, a horgászás csak bambulás, a horgászás időpocsékolás. Mennyi de mennyi jelző és asszociáció kapcsolódik ehhez az egy szóhoz. Az biztosan igaz viszont, hogy egy olyan hobbi, amely nem való mindenkinek, és sok türelmet igényel. Pont ezért olyan jó.

A horgász ül, figyel, közben pedig egyedül van a gondolataival. A horgász nem azért horgászik, hogy halat fogjon, hanem a nyugalomért, az pedig, hogy kapása is volt, csak ráadás. Kell a nyugi, az elszakadás a mindennapoktól. Egyfajta meditáció a csendes természet lágy ölén. Az elvonulós én-idő, ha úgy tetszik.

Persze barátokkal is lehet menni, a beszélgetésért és a közös élményért. A múltkor két cimborámmal tartottam a Balatonra horgászni, igazán nagy élmény volt. Megtudtam, hogy az egyikük el szeretné adni a lakását, és kért tőlem pár tanácsod, azzal kapcsolatban, hogy kihez érdemes fordulni, mikor energia tanúsításra van szüksége az embernek.

Ez a kis papírocska ugyanis arról tesz tanúbizonyságot, hogy az épület fenntartásához mennyi energia kell. Törvényileg 2012 óta kötelező az irat előállítása mindenféle ingatlan eladásához. Na jó, nem mindenféle, de a legtöbb.

Az energia tanúsítás elvégzésére, illetve a tanúsítvány előállítására több céget is fel lehet kérni, de én az összes eddigi ingatlanom esetében ugyanazt a brigádot bíztam meg, mert megbízhatóak, gyorsan és pontosan dolgoznak, mindezt pedig reális áron teszik. Pontosabban a legkedvezőbb áron, hiszen ha esetlegesen megtalálom valamely versenytársuknál alacsonyabb áron a szolgáltatást, akkor azon az áron fognak dolgozni.

Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, az egész országban lehet igényelni a munkájukat, nem korlátozzák le magukat egy-egy nagyobb városra vagy megyére, tényleg bárki fordulhat hozzájuk.

Említettem, hogy gyorsak. Nos, ez nem csak amolyan légből kapott, odavágó reklámszöveg, valóban rendkívüli sebességgel fejezik be a munkát, egy nap, de ha jelzem, hogy nagyon sürgős lenne, akkor 12 óra alatt el is készülnek. Ez a hihetetlen tapasztalat és a csapatmunka eredménye, nem véletlenül ajánlom őket. Az ország energia tanúsítványainak a tizedét ők állítják elő, tehát nem csak szerintem, hanem még egy millió másik embernek is az a véleménye, hogy egy megbízható és stabil cég, ennyi ember pedig nem tévedhet akkorát.

Tehát, ha az ember biztosra akar menni, őket bízza meg, ezt tudom tanácsolni minden tanácstalannak. Az ilyen fontos információkért és hasznos tanácsokért pedig igenis érdemes leugrani horgászni a barátokkal.