Mi is szeretnénk majd napelemet a házra, ha összeköltözünk..

Egy hete voltunk nyaralni a barátommal. Mindenképpen olyan helyre szerettünk volna menni, ahol a természet közelében lehetünk. Mind a ketten imádjuk a nyugodt, erdős területeket, így esett a választásunk a Bükkre. Egy hetet töltöttünk ott. Ez alatt az idő alatt voltunk barlangot és sziklát mászni is, sőt túráztunk is.

Volt egy nap, amikor csak gondoltunk egyet és elmentünk egy közeli településre. Ott volt egy elképesztően szép horgász tó. Annyira lenyűgöző látvány volt ahogy a tó mögött hatalmas hegyek húzódtak meg, hogy egyszerűen muszáj volt, hogy leüljünk oda egy picit és élvezzük a kilátást. Egészen úgy éreztük magunkat, mintha Ausztriában lennénk.

Mikor leültünk a tópartra, mellettünk többen is versenyeztek, hogy ki tud nagyobb halat kifogni. Egy kisfiú nyerte a versenyt, ugyanis sikerült neki egy dobásból kifogni a legnagyobb halat, még a többiek csak vártak és vártak.. Nagyon örült a fogásnak a kisfiú, és jó horgász módjára egyből vissza is dobta a kifogott halat a vízbe.

Jó volt látni mind a kettőnknek ezt a fajta vidám, természet közeli közeget. Ugyanis a nagyvárosban sokkal ritkábbak az ilyen jelenetek. Arról nem is beszélve, hogy az emberek is sokkal inkább hozzá vannak szokva a pörgéshez. Sokkal kevesebbet lazítunk, kevesebbet vagyunk a természetben.

Úgyhogy nagyon élveztünk ott ücsörögni egy kicsit és nézni a horgász versenyt. A tó mellett volt egy elég nagy fogadó, ahol éppen esküvői előkészületek zajlottak. Minden fel volt díszítve, már csak a menyasszonyt, a vőlegényt és a násznépet várták.

A fogadó tetején, pedig ahogy láttuk egy szépen kiépített napelem rendszer volt. Egyből el is kezdtünk róla beszélni a barátommal, ugyanis mind a ketten nagyon érdeklődünk a napelemes rendszerek iránt.

Mind a ketten szeretnénk egyszer a jövőben tetetni napelemet a házunkra. Ez azonban sokkal jobban megéri. Ugyanis szinte teljesen le lehet nullázni vele a csekkeket. Nem kell feleslegesen fizetni minden hónapban a különböző szolgáltatásokra, vagy legalábbis nagyon keveset. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban óvjuk vele a környezetünket is.

Az egyetlen akadály, ami miatt még egyikünknek sincs, az az, hogy nem olcsó napelemet rakatni a házra sajnos. Bár ez egy megtérülő befektetés, de azért az árát össze kell spórolni előtte. Nekünk pedig sajnos még nem sikerült ennyit spórolni. De mind a ketten nagyon szeretnénk, és nagyon jó véleménnyel is vagyunk róla.

Már egyébként utána is néztünk természetesen, hogy mennyibe kerülne, mennyi idő alatt térülne meg, mik a pozitív és a negatív vélemények a napelemes rendszerekkel kapcsolatban. Én is megkérdeztem több kolleganőmet, akiknek már van napelemük, hogy mi a véleményük róla. Mondanom sem kell, hogy szinte mindenki nagyon elismerően nyilatkozott a témában. Ami egyébként még jobban meghozta a kedvem hozzá. De még sajnos csak álmodozunk róla mind a ketten.

Majd talán akkor fogjuk tudni megvalósítani ezt  az álmunkat is, ha összeköltözünk, és összerakjuk a megspórolt pénzünket rá. Ugyanis ha ketten spórolunk rá, akkor sokkal hamarabb összegyűlik a napelemre szánt összeg. Főleg ha a szülők is besegítenek picit. Ezen az esküvő kapcsán gondolkodtunk el.

Mármint, hogy mennyire drága is egy esküvő. Főleg egy olyan szép és igényes helyen, mint az a tóparti hely volt. Biztos, hogy a szülők is segítettek az ifjú párnak az esküvői költségekben.

Ilyen dolgokon gondolkodtunk, miközben ott ültünk és gyönyörködtünk a tájban.

Órákig beszélgettünk a napelemes rendszerről, a jövőről, és arról, hogy mennyire jó kikapcsolódni végre, és kiszakadni a gyors, és monoton hétköznapokból.