Közeli horgásztóról a Balatonra

A férjemmel és néhány közeli barátunkkal szinte minden hétvégén leruccanunk az otthonunkhoz közeli tóhoz kicsit kikapcsolni a hét monotonitása után. A férjeink általában horgásznak, mert gyerekkoruk óta nagy szerelmesei a pecázásnak. Eközben mi nők napozni szoktunk, ebédet készítünk, aztán pedig csapunk közösen egy pikniket a horgászástól éhes férfiakkal együtt. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez az egyik legpihentetőbb programok egyike, ami mindig teljesen meg tud nyugtatni.

Már néhány éve csináljuk minden hétvégén ezt, és nemrég jutottam el arra a szintre, hogy már kissé kezdek beleunni. Törtem a fejem, hogy milyen újítást lehetne bedobni, de sajnos semmi sem jutott az eszembe. Ezt elmondtam a barátnőimnek is, és ugyan korábban nem említették, de ők is ugyanezen a véleményen voltak, szerettek volna valami változást.

Mivel nem tudtunk zöld ágra vergődni, inkább bekapcsoltuk a tévét, hogy közösen megnézzünk valami jó filmet, amikor egyszerre egy reklám mindannyiunk figyelmét megragadta. Egy balatoni vitorlázással foglalkozó cég hirdette magát benne különböző csomagajánlatokkal. A barátnőimmel egymásra néztünk, és tudtuk, hogy megtaláltuk azt az új programot, ami megfelelő lenne a hétvégére vagy akár több hétvégére is. El is döntöttük, hogy ellátogatunk a cég weboldalára, ami a reklámban is fel volt tüntetve, és kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbb csomagot. Úgy gondoltuk, jó kis csapatépítő lesz a társaságunk számára, hiszen valami teljesen újat fogunk kipróbálni!

Nézelődtünk az oldalon, és végül a relax nevezetű csomag mellett tettük le mindannyian a voksunkat. 6 óra hosszú az egész kirándulás, és a vitorlás hajóhoz hajóskapitány is tartozik. Ez nekünk nagyon jó hír, hiszen még soha életünkben nem vitorláztunk azelőtt, így egyedül nem menne. Olvastuk, hogy a vitorlázás után a hajó a Balaton közepén fog lehorgonyozni, és akinek kedve van hozzá, csobbanhat is egyet a a tó hűs vizében. Eközben a hajónk kapitánya hűsítő italokat fog felszolgálni – ez aztán a csapatépítő program!

Az élményhez hozzátartozik az is, hogy a hajón különböző vízi játékok állnak a vendégek rendelkezésére, valamint LCD TV és bluetooth hangszóró is a szórakoztatást hivatott elősegíteni. Ennek tudatában gondoltam arra is, hogy csinálnom kellene egy meglepetés videót a többieknek az elmúlt egy év közös képeiből és videóiból. Úgy gondoltam, jó visszatekintés lesz, mi mindent éltünk át együtt. Technikai oldalról nem volt semmi akadálya a dolognak, hiszen ahogy korábban említettem, minden feltétel adott volt egy ilyen videó levetítéséhez.

Amikor a barátnőimmel előálltunk az új ötlettel a férjeinknek, mindenki lelkesedéssel fogadta. Tekintve, hogy nem egy ember ragaszkodik általában a jól megszokott dolgaikhoz, kellemes csalódást okozott az újítás iránti őszinte izgalom. Már csak amiatt kellett szurkolnunk, hogy az idő megfelelő legyen a hajókázáshoz. Azonban ha mégsem jött volna össze, nem kellett volna akkor sem aggódnunk, hisz a cég rendelkezik alternatívákkal is rossz időjárás esetére. Pont olyan csapatépítő hatást értünk el az újítással, mint amilyet a lányokkal vártunk, így azt hiszem új hagyományt teremtettünk a horgászás mellett!