Jön a tavasz, jön a motorozás és a horgászás!

Mindig, amikor jön a tavasz, elkezdődik a horgászszezon, és vele együtt a motorosok szezonja is. A barátaimmal minden egyes tavasszal elszoktunk menni egy első, nagy, közös motorozásra, amit egybekötünk sátrazással és horgászással. Ez már több évre nyúlik vissza ez a bizonyos rituálé, és minden egyes évben nagyon várjuk már a tavaszt. Ilyenkor mindig négyen szoktunk elmenni, Péter, Áron, Pisti és én. Még középiskolában jártunk egy osztályba, akkor még csak robogóztunk, de azóta már mind a négyünknek van jogsija nagy motorra is, és természetesen motorunk is van hozzá. Annyira egy rugóra jár az eszünk, hogy még a motorosbolt is azonos, ahol szoktuk vásárolni magunknak a különböző kiegészítőket.

Ez a motorosbolt Magyarország legnagyobb túra motorozással foglalkozó üzlete. Mivel mind a négyen túra motorozunk, ezért ez egy nekünk való üzlet. Nagyon fontos számunkra az, hogy jó minőségű legyen a bukósisak, a protektoros motoros dzseki, illetve egy olyan motoros csizma, ami könnyűvé teszi a váltást.

Természetesen hozzá tartozik az ilyen horgászos estékhez az is, hogy viszünk egy rekesz sört, sütögetünk, de mivel ott alszunk, ezért nem gond az, hogy alkoholt fogyasztunk. Nagyon szeretünk ilyenkor nosztalgiázni, újraélni a középiskolás éveket és kicsit kiszakadni a mókuskerékből.

De térjünk csak vissza a motorokhoz…

Négyen egyszerre raktuk le a motoros jogosítványt, egyszerre vettük meg az első, nagyobb köbcentis motorunkat, és egyszerre mentünk először a Shox-ba is, a kedvenc motorosboltunkba. Nagyon jó érzés, hogy ennyire együtt csináltunk mindent a robogózástól kezdve a horgászos motorozásokig. Szerintem elég ritka, hogy egy társaság ennyire összetart és töretlen a barátság is. Én nem sok ilyenről tudok, szóval meg is becsülöm.

Egyébként nem volt nehéz döntés az, hogy melyik motorosboltot válasszuk, hiszen keresve se talál jobbat a Shox-nál egyik motoros se.