A harcsáról is nekem volt igazam

Igazi pecás vagyok ez nem vitás. Nem az a „néha szoktam horgászni” fajta, hanem komoly felszereltséggel, heti rendszerességgel járok horgászni. Van horgászengedélyem, nem úgy, mint a legtöbb hobbipecásnak.

Legjobban Mókus horgásztónál szeretek ücsörögni.

Persze vannak olyan alkalmak is, amikor a horgászat nem olyan békés. Vannak például versenyek is, ahol kifejezetten izgalmas tud lenni, hogy ki mennyit és milyen méretűt fog.

És még a verseny után is, sok évig téma marad, mert egyeseknek, lehet a sok sör hatására, de módosul az emlékezete.

A Józsival például a minap rendesen összevesztünk azon, hogy a 98’ –as nagyversenyen a kifogott harcsám 4 kg 57 dkg volt, vagy 5 kg 47 dkg.

Annyira mondta a magáét, hogy rendesen dühbe jöttem.

Arra sem emlékezett, hogy felvettem az egészet.

Már ott, rögtön meg akartam neki mutatni, az orra alá akartam dörgölni az igazságot, de a felvétel videó kazettán van, azt meg hogy a manóba játsszam le?

Elmeséltem az unokámnak, hogy mi történt, erre ő felhomályosított, hogy azokat a régi felvételeket manapság digitalizálni szokás, és úgy már a modern kütyükkel meg lehet őket nézni.

Szóltam is neki, hogy gyorsan intézzük ezt el, mert már féltettem a Józsi testi épségét, ha még egyszer belém köt ez miatt.

Elő is kotortam a felvételt és a kis unokám meg autóval elvitte arra a helyre, ahol a VHS digitalizálást csinálják.

Nem telt bele pár napba, és már ott volt rajta az okostelefonján.

Nekem csak olyan régi fajta buta telefonom van, ezért megkértem, hogy jöjjön le velem a sörözőbe, és mutassa már meg annak a bambának, hogy mennyire rosszul emlékszik.

Olyan jó volt nekem is visszanézni a felvételeket, hogy szinte könny szökött a szemembe.

Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor még ekkora halakat tudtunk fogni.

Megkérdeztem az unokámtól, hogy a többi felvételemet nem tudnánk e ezzel a módszerrel megnézni.

Nagyon örültem, mikor azt mondta, hogy bármelyiket meg tudják nekem csinálni.

Ráadásul nem is pénz érte, amit kérnek.

Összeszedtem az összes pecaverseny felvételemet és elmentem én is az unokámmal, hogy legközelebb már magamtól is tudjak menni, ha találnék még valamit, amit digitalizálni szeretnék.

Nagyon érdekes dolog egyébként ez a VHS digitalizálás.

És a Józsival se kell többet vitatkoznom, mert már képekkel is alá tudom támasztani, hogy a harcsámról is, meg úgy mindenről is, nekem volt igazam.