Egy jó horgásztó, egy jó ötlet és egy jó bérlet

Egyik régi osztálytársam vette fel velem a kapcsolatot nemrég, hogy segítsék már neki pénzügyi döntést hozni. Indított egy vállalkozást. Horgászboltot nyitott az ivótársaságával, a hozzá közel eső tó mellett. Mindig is imádta horgászatot, szerinte annál nyugtatóbb dolog nem létezik, és lássuk be, igaza van. Ki nem szereti a vízpartot, a csendet, a nyugalmat. Feszültségmentes időtöltés, szóval megértem, hogy a szerelmese lett a dolognak. Ezért is segítettem neki szívesen a problémájának orvoslásában.

Szüksége volt céges autókra, mert ugye a feleségek, használják a családi autókat a mindennapokban, ezért egy olyan megoldás érdekelte, ami olcsó és a végén nem lesz tulajdon az autó, szóval inkább bérelné, nem hitelre vagy lízingre venné. Teljes mértékben megértettem a problémáját, mert tudtam, nem állnak úgy, hogy két autót fenn tudjanak tartani. Szerencsére volt a tarsolyomban egy megoldás, mert pont a napokban hívták fel a figyelmemet egy elég jó flottakezelő cégre, akiknek van egy tartós bérlet elnevezésű finanszírozási formájuk, aminek a lényege, hogy az autó nagyjából harmadát nem kell kifizetni. Ez úgy néz ki, hogy alacsonyabb havi törlesztőt szabnak ki az autóra, és a végén egy maradványérték megfizetése lehetséges, ami az autó akkori piaci értékével egyenlő. Ha nincs, szükség az autóra nem kell megtéríteni az utolsó havit, ezért mondhatni más fizeti ki helyettünk. Szerintem ez egy jó megoldás olyan cégeknek, akik folyamatosan szeretnék cserélni flotta készletüket, mindig újabbra és most volt osztálytársam problémájára is szerintem egy remek megoldás, de a pontosabb tájékoztatásért megadtam neki azt a flottakezelő honlapját, akiknél ezt találtam, hogy tőlük érdeklődjön.

Mostanra azt hiszem már a második járműcsaládra van tartós bérlete, annyira jó neki ez a megoldás!

A horgász biznisze pörög, nincs oka panaszra. Sőt mióta felvette velem a kapcsolatot autóbérlés ügyében, azóta egyre többet beszélünk és már sikerült rávennie, hogy én eljárjak horgászni. Azóta mintha kicseréltek volna. Nem vagyok ingerlékeny, stresszes és sokkal innovatívabb ötletek jutnak eszemben a munkahelyemen.

Úgy néz ki kölcsönösen tettünk jót egymással, mert neki ez az autó mizéria volt a mumus. Mert nem akarta elvenni az autót a családtól, de sokszor jár terepre is a boltból, szállítja a horgászoknak a szükséges anyagokat, sőt egyszer már nekem is hozott egy csali szettet, mert fogyóban voltam.

Szeretek régi ismerősöknek segítséget nyújtani, mert tudom, hogy ha tehetik, megpróbálják minél jobban hálálni és most is egy olyan dologgal lettem gazdagabb, amit pénzben nem is lehet mérni!

Nekem meg van a tökéletes mentális békém a horgászat által, volt osztálytársamnak, azaz most már barátomnak pedig a kiszámítható költségei és anyagi biztonsága, és ehhez csak egy kiváló flottakezelő volt szükséges!