Debrecenben találtunk lakást, ahol még horgásztó is van

A férjem imád horgászni, és mióta összeházasodtunk egy éve, engem is többször sikerült már rávennie, hogy vele tartsak kedvenc tavaihoz vagy folyóihoz. Több versenyen is részt vett már, mindig szép eredményeket ér el. Be kell ismernem, hogy nekem is elég kellemes kikapcsolódást jelent a horgászat, még azokban az esetekben is, amikor én csak elkísérem és könyvet olvasok mellette a napon és csak szurkolok neki, hogy minél nagyobb halat fogjon. A hobbijából fakadóan gyakran hónapokra ellátja a családot hallal, amit így nem kell a boltban megvennünk. Örülünk neki, mert bár én személy szerint nem sorolom a kedvenceim közé a halat, de megeszem, mert nagyon egészséges.

Az az egyetlen gond ezzel, hogy a környékünkön nincs sem halastó, sem folyó, ahol rendszeresen folytathatná az uram ezt a tevékenységet. Így amikor arra kerül a sor, hogy elutazunk horgászni, mindig legalább egyórás úttal kell számolni. Ez a probléma azonban háttérbe szorult, amikor közöltem a férjemmel, hogy kisbabánk lesz. Hatalmas volt az öröm, ugyanakkor szemügyre vettük az egyszobás kis garzont, ahol akkoriban albérletben laktunk egy kis városban, és nem tudtuk elképzelni, hogy a panelban abban a kicsi lakásban mennyire fogják tolerálni a lakók a kisbabát, plusz nem lesz külön szobája.

Osztottunk-szoroztunk és arra jutottunk, hogy előbb-utóbb úgyis venni kell majd egy saját lakást, ne halogassuk mindig. Most, hogy már szükség is van rá, itt a megfelelő alkalom, hogy elkezdjünk keresni egy eladó lakást. Arra gondoltunk, hogy felköltözünk Debrecenbe, mivel a férjem ott dolgozik, én meg mindig máshol, úgyhogy simán tudok ott is munkát találni. Mármint az után, hogy a babánk bölcsibe ment. Debrecen amúgy is nagyon szép város, mindig is nagyon szerettem oda járni, nincs messze tőlünk. Plusz van pár horgásztó a környéken, úgyhogy a férjem ezen álma is valóra válhatna és nem kéne órákat utazgatni a nagyobb tavakért.

Biztosak voltunk benne, hogy az internet bugyraiban rejtőzik sok eladó lakás Debrecen környékén és Debrecenben, úgyhogy elkezdtük nézni a hirdetéseket. Végignéztünk pár oldalt és hirdetést, mire találtunk egy nagyon ígéretes honlapot. A nextapro.hu-n igazán átláthatóan voltak rendszerezve az eladásra kínált ingatlanok, ráadásul rengeteg, úgyhogy itt kedvünkre válogathattunk. Nemcsak ingatlanokat hirdetnek itt egyébként, hanem szinte mindent, amit csak el tud adni az ember, ha fölöslegessé válik, például játékokat, könyveket, ruhadarabokat, műszaki cikkeket, elektronikus kütyüket, stb. Minket elsősorban az ingatlanok érdekeltek Debrecenben, de utána visszanéztem a baba-mama cuccok miatt is, hátha találok olcsón babakocsit vagy egyéb hasznos dolgot.

Az oldal keresőjében le lehet szűkíteni a találatokat igény szerint. Be lehet írni, hogy milyen árut keresel, milyen típusú ingatlant és hol, milyen településen vagy éppen annak a környékén. Mi végül Debrecen környékét nem adtuk meg, mert kifejezetten Debrecenben kerestünk eladó lakást. Nem is volt baj, mert ezen az oldalon rendkívül sok volt az eladó lakás Debrecen városában. Nagyon örültünk neki, mert a legtöbb lakás nagyon elnyerte a tetszésünket. Elsőnek persze a lakásokról készült képeket néztük meg, amiket a hirdető feltöltött. Ahol nincs kép feltöltve, az mindig egy picit gyanús, persze nem mondom, hogy az teljesen megbízhatatlan, mert lehet, hogy csak nem tudott milyen eszközzel fényképezni vagy nem akart.

A képek nézegetése után nyilván ellenőriztük a lakások adatait is. Szépen, táblázat-szerűen össze voltak foglalva az ingatlan legfontosabb tulajdonságai, mint az alapterület, víz- és áramellátás, telek, szobák száma és a többi. Ezek alapján simán el lehet dönteni, hogy kíváncsiak vagyunk-e az adott lakásra vagy sem. A részletes leírásban pedig még közelebbi betekintést nyerünk a lakásba. Itt az esetleges bútorok vagy gépek meglétét és állapotát írják le, a környék tulajdonságait vagy amit a hirdető fontosnak tart tudni az eladó ingatlanról.

Végül az egyik lakás annyira szimpatikus volt, hogy szinte azonnal meg akartuk venni. Felhívtuk a hirdetőt és megbeszéltünk egy időpontot, amikor felutazunk, hogy megnézzük a lakást. A hölgy nagyon kedves és közvetlen volt velünk, minden zugot megmutatott a gyönyörű lakásban, és teljesen őszinte volt velünk, egyetlen hátrányát vagy hibáját sem akarta elkendőzni előlünk az ingatlannak. Így abszolút tisztában voltunk már mindennel, amit tudni kellett és még így is úgy gondoltuk, hogy abszolút kiváló lenne a számunkra ez a lakás. Így végül ezt vettük meg, a hölggyel pedig azóta is jóban vagyunk. A kisfiunk már az új lakásban született meg és van külön szobája. Nagyon szeretünk itt lenni, a férjem sokat jár horgászni és mi rendszerint elkísérjük őt a babával. Ha lesz kistesó a jövőben, számára is van fenntartva egy szoba.